ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Rafale και ΠΑ: Ο μεγάλος αριθμός διθέσιων αεροσκαφών δείχνει ότι θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές βαθιάς κρούσης

Rafale και ΠΑ: Ο μεγάλος αριθμός διθέσιων αεροσκαφών δείχνει ότι θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές βαθιάς κρούσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα θέμα που δεν είχε γίνει γνωστό αναφορικά με την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale από την ΠΑ, φαίνεται πως διευκρινίζεται.

Αυτό είναι η αναλογία μονοθέσιων και διθέσιων αεροσκαφών και εάν φυσικά θα υπήρχαν διθέσια αεροσκάφη γενικώς.

Τελικά η ΠΑ φαίνεται πως έχει ζητήσει μεγάλο αριθμό διθέσιων αεροσκαφών, δηλαδή 4 διθέσια και 14 μονοθεσία, που κρίνεται μεγάλος σε ότι αφορά τον υπόλοιπο αριθμό. Αλλά έχει την εξήγησή του: Τα Rafale προορίζονται βασικά για αποστολές κρούσης μεγάλης ακτίνας, δηλαδή στο εσωτερικό της Τουρκίας, ή στην Κύπρο ένας ρόλος ο οποίος είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα» του γαλλικού μαχητικού.

Και κρίνεται προτιμότερη η ύπαρξη δύο χειριστών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του φόρτου εργασίας, παρά τον υψηλό αυτοματισμό του αεροσκάφους.

Όσο για το πού θα εδρεύουν τα Rafale, στην Τανάγρα που υπηρετούν από το 1975 παραδοσιακά τα γαλλικά μαχητικά, αλλά σε ρόλο αναχαίτισης ή στην Ανδραβίδα, κατακλληλότερο αεροδρόμιο για μαχητικά κρούσης, τώρα που θα αποσυρθούν τα F-4E P.I., μάλλον για λόγους οικονομίας προκρίνεται η πρώτη, λόγω ύπαρξης «γαλλικής» υποδομής.

Να σημειώσουμε ότι «παραδοσιακά» τα διθέσια αεροσκάφη ήταν τέσσερα σε προμήθειες 40 μαχητικών περίπου, με κάθε Μοίρα να λαμβάνει από δύο, αλλά σε όλες τις πωλήσεις Rafale στο εξωτερικό, αυτό δεν έχει τηρηθεί.

Τώρα στα 18 αεροσκάφη τα τέσσερα να είναι διθέσια κρίνεται ως «μεγάλος» και ίσως να παραπέμπει και σε μελλοντική αγορά περισσότερων Rafale.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η ΠΑ έχει ζητήσει αριθμό πυραύλων METEOR από την MBDA προκειμένου να εξοπλίσει τα Rafale.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα βλήματα έχουν μέγιστη εμβέλεια μεγαλύτερη των 100 χλμ. και εμβέλεια στην οποία ο στόχος δεν μπορεί να διαφύγει τα 60 χλμ. και είναι το σημαντικότερο βλήμα BVR του δυτικού οπλοστασίου σήμερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.