ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Αίγυπτος σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό UAVs

Η Αίγυπτος σχεδιάζει τον εκσυγχρονισμό UAVs

Τον καθυστερημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα εκσυγχρονισμό των τακτικού επιπέδου αεροχημάτων της σχεδιάζει να ξεκινήσει το προσεχές μέλλον η Αίγυπτος.

Ο εκσυγχρονισμός αφορά τα αεροχήματα R4E SkyEye της BAE Systems και M324 Scarab της Northrop Grumman. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού απετέλεσε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ της Αιγυπτιακής κυβέρνησης και των αναδόχων για περισσότερο από δύο χρόνια, αλλά η υλοποίηση του συνεχώς αναβάλλονταν λόγω περιορισμού του αιγυπτιακού αμυντικού προϋπολογισμού και υψηλή προτεραιότητα άλλων προγραμμάτων όπως η προμήθεια αεροσκαφών μεταφοράς επισήμων (VIP). Όσον αφορά το αερόχημα M324 Scarab ο εκσυγχρονισμός πιθανότατα θα περιλάβει νέο κινητήρα και νέο σύστημα ναυτιλίας. Ας σημειωθεί ότι το Scarab ήταν ένα από τα πρώτα τακτικού επιπέδου UAV στα οποία είχε εγκατασταθεί σύστημα αεροναυτιλίας βασισμένο στο παγκόσμιο σύστημα αναφοράς θέσης (GPS). Παρά τη σχετική παλαιότητα του συστήματος σε μηνιαία βάση διεξάγεται μία πτήση αεροχήματος. Όσον αφορά το αερόχημα R4E SkyEye ο εκσυγχρονισμός έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων παλαιότητας του υπάρχοντος στόλου, αλλά και την επέκταση του περί το 2008. Σήμερα η Αίγυπτος διαθέτει αεροχήματα SkyEye για να εξοπλίσει δύο μοίρες και έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση της να προμηθευτεί επιπλέον αριθμό. Μάλιστα τα μέσα του 2005 η BAE Systems είχε ανακοινώσει την έναρξη των προσπαθειών της για την πώληση επιπλέον συστημάτων, αλλά η προσπάθεια ατόνησε προς όφελος του τρέχοντος προγράμματος εκσυγχρονισμού, που είναι το δεύτερο μετά το 1999.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.