ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Lockheed παραδίδει το πρώτο πολωνικό F-16 Block 52

Η Lockheed παραδίδει το πρώτο πολωνικό F-16 Block 52

Στις 15 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης του πρώτου πολωνικού F-16 Block 52, που θεωρείται ως το πιο προηγμένο στο ΝΑΤΟ.

Ως γνωστόν η προμήθεια και παραγωγή των αεροσκαφών γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Peace Sky». Στην τελετή παρέστη υψηλότατου επιπέδου πολωνική αντιπροσωπεία συμπεριλαμβανομένων του ο πρωθυπουργού Jaroslaw Kaczynski, της υπουργού εξωτερικών Anna Fotyga, του υπουργού άμυνας Radoslaw Sikorski και του αρχηγού της πολωνικής αεροπορίας αντιπτέραρχου Stanislaw Targosz. Από αμερικανικής πλευράς παρέστη ο αρχηγός του επιτελείου της αμερικανικής αεροπορίας πτέραρχος T. Michael Moseley. Το πρόγραμμα «Peace Sky» άρχισε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2003 και αφορά την προμήθεια 48 αεροσκαφών F-16 Block 52, 36 μονοθέσιων F-16C και 12 διθέσιων F-16D, με αεροκινητήρες Pratt & Whitney F100-PW-229 για την αεροπορία της Πολωνίας. Το πρώτο αεροσκάφος, ένα μονοθέσιο F-16C έγινε επίσημα αποδεκτό από την Αμερικανική αεροπορία που στην περίπτωση των συμβολαίων FMS (Foreign Military Sales) δρα ως εκπρόσωπος της αγοράστριας χώρας στις 30 Μαρτίου ένα μήνα νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Το πρώτο διθέσιο F-16D έγινε αποδεκτό τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό τα πρώτα τέσσερα F-16 θα μεταβούν στην Πολωνία τον Νοέμβριο, και οι παραδόσεις θα συνεχιστούν το 2007 και το 2008. Τα πολωνικά αεροσκάφη θα προστεθούν σε περισσότερα από 4.300 μαχητικά του τύπου που επιχειρούν 24 αεροπορικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.