ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παραδόθηκαν τα ελικόπτερα A109 LOH στη μαλαισιανή Αεροπορία Στρατού

Η Αεροπορία Στρατού της Μαλαισίας παρέλαβε το ενδέκατο ελικόπτερο A109 LOH Agusta Westland στις 12 Σεπτεμβρίου στην γραμμή παραγωγής της Agusta Westland’s Vergiate στην Ιταλία. Πρόκειται για την τελευταία μονάδα που παραλαμβάνει η μαλαισιανή Αεροπορία Στρατού σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2003 με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιλογή του A109 LOH πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2003 ως οικονομικά η πιο αποδοτική λύση, αφού προηγήθηκε αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης από το μαλαισιανό υπουργείο Άμυνας. Ο επιχειρησιακή αξιοποίηση του Α109 LOH θα επικεντρωθεί στην εναέρια παρατήρηση και αναγνώριση και σε αποστολές τακτικών αερομεταφορών. Οι παραδόσεις στην Αεροπορία Στρατού της Μαλαισίας ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2005. Το A109 LOH, αποτελεί ουσιαστικά μια έκδοση του γνωστού A109 LUH, είναι εφοδιασμένο με δύο στροβιλοαξονικούς κινητήρες Turbomeca Arrius 2K2 ισχύος 711 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης του φθάνει του 168 κόμβους ενώ η μεταφορική του ικανότητα είναι περίπου 1,5 τόνους. Η μαλαισιανή αεροπορία στρατού είναι ουσιαστικά ο πρώτος χρήστης του A109 LOH στην Ασία. Το A109 LUH βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Νοτίου Αφρικής και της Σουηδίας ενώ θεωρείται από τα πλέον επιτυχημένα ελαφρά δικινητήρια ελικόπτερα γενικής χρήσης και ως εκπαιδευτικό προχωρημένου σταδίου. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.