ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αποκαλυπτική έκθεση του Πενταγώνου για τα F-35: «Πετάνε αλλά έχουν 800 προβλήματα λογισμικού ακόμα»!

Αποκαλυπτική έκθεση του Πενταγώνου για τα F-35: «Πετάνε αλλά έχουν 800 προβλήματα λογισμικού ακόμα»!

Έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας αποκάλυψε αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ανάπτυξης των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων 5ης γενιάς F-35, κάτι το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία όχι μόνο στους Αμερικανούς αξιωματούχους, αλλά και στις συμμαχικές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter.

Το μαχητικό φαίνεται ότι πετάει με περισσότερα από 800 καταγεγραμμένα προβλήματα και ελλείψεις σε τομείς όπως στο λογισμικό και σε άλλα ψηφιακά συστήματα που διαθέτουν τα F-35, όπως αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Robert Behler, Διευθυντής Επιχειρησιακών Δοκιμών, του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ περιέγραψε ότι στα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 εντοπίστηκαν συνολικά 941 ελλείψεις και δυσλειτουργίες σε λογισμικά και ψηφιακά συστήματα , κατά την διάρκεια ανάπτυξης και παρουσίασης τους το 2018, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έπεσε στις 871.

Παρά το γεγονός ότι το μαχητικό αυτό είναι ακριβότερο οπλικό σύστημα που αναπτύσσει το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, εντούτοις το F-35 εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Πενταγώνου, την ίδια στιγμή που κράτη στο εξωτερικό όχι μόνο συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάπτυξής του, αλλά ακόμα και τρίτα κράτη επιθυμούν να το εντάξουν στις αεροπορικές τους δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που μένει να φανεί είναι το πως η επερχόμενη Προεδρία Μπάιντεν θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει στα F-35, καθώς επίσης και στις πιέσεις της Άγκυρας για την επαναφορά της στο πρόγραμμα ανάπτυξης των stealth μαχητικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.