ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα Rafale και η πυρηνική φιλοδοξία της ινδικής αεροπορίας

Τα Rafale και η πυρηνική φιλοδοξία της ινδικής αεροπορίας

Δεν είναι μυστικό ότι οι πυρηνικές δυνατότητες της Ινδίας δεν περιορίζονται μόνο σε βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά μπορούν να προσαρμοστούν σε οπλικά συστήματα που θα εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη και έτσι τα Rafale έμοιαζαν ως η πιο κατάλληλη επιλογή, λόγω της δυνατότητας τους να φέρουν τέτοιου είδους πυραύλους.

Η Ινδία που αντιμετωπίζει την απειλή ενός πολέμου δύο μετώπων, με Πακιστάν και Κίνα, αποφάσισε να αποκτήσει 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, εκ των οποίων τα οκτώ έχουν ήδη παραδοθεί στη χώρα, ενώ τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να παραδοθούν άλλα δεκατρία μαχητικά.

Η Ινδία επικεντρώθηκε κυρίως στη δυνατότητα πυρηνικής αποτροπής του γαλλικού μαχητικού, την ίδια στιγμή που οι ανταγωνιστές της στο περιφερειακό σύστημα, το Πακιστάν και η Κίνα είναι και αυτές πυρηνικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το «δόγμα» επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο πρώην πρέσβης της Ινδίας στη Γαλλία λέγοντας ότι: «Ένας λόγος για την πολιτική απόφαση αγοράς των Rafale ήταν επειδή οι Γάλλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την τροποποίηση των μαχητικών για να εξοπλίζονται και να φέρουν πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.