Su-57: Θα εξοπλιστεί με νέο πολυηχητικό βλήμα στρατηγικής κρούσης

Su-57: Θα εξοπλιστεί με νέο πολυηχητικό βλήμα στρατηγικής κρούσης

Πριν από μερικούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι η ρωσική Αεροπορία επιδιώκει να εξοπλίσει τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 με νέους πολυηχητικούς πυραύλους, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις ικανότητες του στα αεροπορικά πλήγματα εναντίον εχθρικών στόχων.

Πριν λίγες ημέρες, το φως της δημοσιότητας είδαν νέες πληροφορίες αναφορικά με το «άγνωστο» σχετικά, πρόγραμμα ανάπτυξης αυτών των πυραύλων, έπειτα από δηλώσεις που έκαναν πηγές της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το νέο stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις εξοπλισμένο με ένα νέο υπερυπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους, ωστόσο διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των δοκιμών αυτών δεν χρησιμοποιήθηκαν πραγματικοί πύραυλοι, αλλά κάποιου είδους «ψεύτικα βλήματα» που προσομοιάζουν τον υπό ανάπτυξη πύραυλο σε μέγεθος και διαστάσεις.

Οι πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως μετέδωσε το Ria Novosti, ανέφεραν ότι ο νέος υπερηχητικός πύραυλος θα ενσωματώνεται στο εσωτερικό του Su-57, ίσως για την διατήρηση των stealth ιδιοτήτων, όπως στην περίπτωση του F-35 και θα προορίζεται για εχθρικούς στόχους στο έδαφος, όπως συστήματα αεροπορικής άμυνας και εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρακτορείο Sputnik από την πλευρά του μετέδωσε ότι «ως μέρος των δοκιμών, το μαχητικό Su-57 πραγματοποίησε αρκετές πτήσεις με λειτουργικό μοντέλο νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου με πραγματικό βάρος και διαστάσεις. Πριν από αυτό, τα μοντέλα του νέου προϊόντος δοκιμάστηκαν στο εσωτερικό τμήμα του μαχητικού στο έδαφος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.