ΗΠΑ: Απέτυχε η δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου AGM-183A (φώτο)

ΗΠΑ: Απέτυχε η δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου AGM-183A (φώτο)

Απέτυχε παταγωδώς η δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραύλου AGM-183A της Αεροπορίας των ΗΠΑ με την κωδική ονομασία ARRW.

Το βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου B-52 Stratofortress δεν κατάφερε ποτέ να εκτοξεύσει τον υπερηχητικό πύραυλο.

Βαθιά μέσα στην έρημο της Καλιφόρνια, κοντά στην αεροπορική βάσης Έντουαρντς της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF), όλα ήταν έτοιμα για την εκτόξευση του προηγμένου όπλου το οποίο έχει σχεδιαστεί να αναπτύσσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 5 Mach, ωστόσο η όλη διαδικασία απέτυχε παταγωδώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική βάση «ο πύραυλος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ακολουθία εκτόξευσής του και διατηρήθηκε με ασφάλεια στο αεροσκάφος, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε εδώ». Ωστόσο, υπάρχει και ένα θετικό σημείο.

Η αποτυχία εκτόξευσης του πυραύλου σημαίνει οι μηχανικοί θα μπορούν να διερευνήσουν τι πήγε λάθος, αν υπάρχει κάποιο ελάττωμα, ώστε αυτό να διορθωθεί και να διοργανωθεί νέα δοκιμή εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπερηχητικός αυτός πύραυλος επόμενης γενιάς είναι ένα από τα δύο οπλικά συστήματα των ΗΠΑ για την «ταχεία αντίδραση» των μέσων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, όποτε θεωρητικά θα είναι κατάλληλο για τέτοιου είδους επιχειρήσεις και αποστολές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός είναι να εξοπλίσει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου B-52, καθώς επίσης και τα B-1 Lancer, τα οποία σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει οι Αμερικανοί, με την κατάλληλη τροποποίηση θα είναι ικανό να φέρει μέχρι και 31 πυραύλους ARRW (Air-launch Rapid Response Weapon) για μία μόνο αποστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.