ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» (φώτο)

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» (φώτο)

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία, η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ηνίοχος.

Περισσότεροι από 1.100 έξοδοι ιπτάμενων μέσων καθώς και πλήθος συνεκπαιδεύσεων με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού -στο πλαίσιο της άσκησης «Λαίλαψ 21»-, του Στρατού Ξηράς και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκαν στην πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης «Ηνίοχος 21» που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως γράφει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, στη μεγάλη άσκηση συμμετείχαν η Γαλλία με πολεμικά αεροσκάφη Rafale και Mirage-2000 D, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9 και KC-135, η Ισπανία με F/A-18 Hornet, το Ισραήλ με F-15 και F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers-GCI και η Κύπρος με ελικόπτερο AW 139.

Τον ρόλο των παρατηρητών είχαν Αυστρία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ρουμανία και Σλοβενία.

Η άσκηση «Ηνίοχος 21» ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την τιμητική διέλευση σχηματισμού 16 μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Τα αεροσκάφη ήταν της Ελλάδας, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ισπανίας, του Ισραήλ, καθώς και ενός αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.