ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαύρη Θάλασσα: Su-30 της ρωσικής Αεροπορίας αναχαίτισαν γαλλικά Mirage-2000 (βίντεο)

Μαύρη Θάλασσα: Su-30 της ρωσικής Αεροπορίας αναχαίτισαν γαλλικά Mirage-2000 (βίντεο)

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ρωσικά μαχητικά SU-30 αναχαίτισαν χθες γαλλικά μαχητικά Mirage-2000, στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες «χτύπησε» συναγερμός στην ρωσική Αεροπορία, που είχε ως αποτέλεσμα scramble μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να εντοπίσουν αεροσκάφη στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τρία αεροσκάφη της γαλλικής Αεροπορίας και πιο συγκεκριμένα δύο μαχητικά Mirage-2000 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου C-135 εντοπίστηκαν να κατευθύνθηκαν προς τον ρωσικό εναέριο χώρο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν αναχαιτίσεις από τα Su-30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η την ίδια μέρα ο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωνε ότι η Ρωσία δεν έχει αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό από την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα σχόλια αυτά απηχούν τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σημείωσε ότι σημαντικός αριθμός ρωσικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένει στα σύνορα με την Ουκρανία, έπειτα από αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που σήμανε συναγερμό σε δυτικές πρωτεύουσες.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.