ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πτώση μη-επανδρωμένου αεροσκάφους Barracuda

Πτώση μη-επανδρωμένου αεροσκάφους Barracuda

Η
EADS επιβεβαίωσε ότι ένα υψηλών ταχυτήτων μη-επανδρωμένο αεροσκάφος
(UAV) τύπου Barracuda κατέπεσε και συνετρίβη σε παράκτια περιοχή της
Ισπανίας, στις 23 Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, EADS, το Barracuda  κατέπεσε στην θάλασσα καθώς επέστρεφε για προσγείωση στην αεροπορική βάση San Javier, πλησίον της Murcia, μετά από δοκιμαστική πτήση. Η δοκιμή αποτελούσε μέρος των συνολικών πτητικών δοκιμών του αεροσκάφους. Μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά η EADS ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις υπεύθυνες αρχές σε Γερμανία και Ισπανία για την διερεύνηση. Η πτώση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές ζημιές (πέραν του αεροσκάφους).

Το Barracuda πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση από την ίδια αεροπορική βάση νωρίτερα φέτος, ενώ το αεροσκάφος πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό τον Μάιο στην αεροπορική έκθεση του Βερολίνου. Το πρωτότυπο (του οποίου την ανάπτυξη χρηματοδότησε η ίδια η εταιρία) πρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην διάρκεια δοκιμών μη-επανδρωμένων αεροσκαφών εντός δικτυοκεντρικού περιβάλλοντος μάχης για λογαριασμό του Γερμανικού Υπουργείου Αμύνης, αρχής γενομένης από τα μέσα του 2007. Το Barracuda επρόκειτο επίσης να χρησιμοποιηθεί προς υποστήριξη πειραμάτων για ένα νέο κοινό Ευρωπαϊκό UAV μεγάλης αντοχής, μέσου υψους πτήσης με πυρήνα τα ηλεκτρονικά όργανα και το βασικό σκελετό του Barracuda.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.