ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Ισραήλ ζητάει από τις ΗΠΑ να μπλοκάρουν την πώληση ρωσικών S-300 στη Συρία

Το Ισραήλ ζητάει από τις ΗΠΑ να μπλοκάρουν την πώληση ρωσικών S-300 στη Συρία

Το Ισραήλ προειδοποιεί τις ΗΠΑ, για πώληση προηγμένων συστημάτων πυραύλων εδάφους-αέρους από τη Ρωσία στη Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το Ισραήλ διαβίβασε πληροφορίες στην Ουάσινγκτον για την επικείμενη πώληση στη Συρία συστοιχιών ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-300, υπερσύγχρονων όπλων που μπορούν να καταστρέψουν αεροσκάφη ή τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους.

Η συμφωνία για την πώληση αυτή συνήφθη το 2010 και η Συρία κατέβαλε στη Ρωσία 900 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερις συστοιχίες πυραύλων S-300 με έξι εκτοξευτήρες και 144 πυραύλους, βεληνεκούς 200 χλμ., αναφέρει η εφημερίδα.

Και σημειώνει ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου αντιαεροπορικού συστήματος θα περιέπλεκε κάθε σχέδιο των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον του συριακού καθεστώτος, να επιβάλουν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Συρία ή να επέμβουν για να καταστρέψουν χημικά όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.