ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απόφαση για πόλεμο αν πέσει ο Άσσαντ…

Απόφαση για πόλεμο αν πέσει ο Άσσαντ…

Σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών πηγών η Χεζμπολάχ και το Ιράν σχεδιάζουν την επόμενη η μέρα στην Συρία σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος Άσαντ.

Πιο συγκεκριμένα το Jerusalem Center for Public Affairs, αναφέρει ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ είχαν μυστική συνάντηση τον Απρίλιο του 2013 για να καθορίσουν την στρατηγική τους ως προς την Συρία.

Η εφημερίδα World Tribune υποστηρίζει ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, στο πρώτο του ταξίδι εκτός Λιβάνου από το 2010, συναντήθηκε με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν  Ali Khamenei όπως επίσης και με στρατιωτικούς αξιωματούχους για να εκπονήσουν ένα σχέδιο για μια δύναμη 150000 ανδρών που θα κρατήσουν τον έλεγχο σε περίπτωση που ο Άσαντ χάσει την εξουσία

“Η ενσωμάτωση της Χεζμπολάχ στην ένοπλη αντιπαράθεση στη Συρία θέλει πρώτα από όλα να εξυπηρετήσει την ιρανική στρατηγική, η οποία έχει κσαι άλλους στόχους πέραν της ένοπλης βοήθειας στο συριακό καθεστώς” αναφέρει η εφημερίδα.

“Το Ιράν φαίνεται ήδη να προσβλέπει πέρα από την επιβιωσιμότητα του Άσαντ και προετοιμάζεται για μια πραγματικότητα στην οποία θα πρέπει να ελέγχει την Συρία ακόμα και αν πέσει το καθεστώς”.

“Φαίνεται ότι η συνεχιζόμενη ανάμειξη της Χεζμπολάχ στη Συρία αλλά και η έκτασή της αποτελούσαν το κυρίως θέμα της συνάντησης του Νασράλα στην Τεχεράνη”

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη εκφράσει την αποφασιστικότητα του Ιράν για να κρατηθεί ο έλεγχος στην Συρία.

Ιρανός αναλυτής κοντά στον Ali Khamenei ο Mehdi Taaib, παρομοίασε την Συρία με τη “35η περιφέρεια του Ιράν ” με μεγαλύτερη στρατηγική σημασία “από την αραβική περιφέρεια του Khuzestan”.

Οι αναφορές συνεχίζουν λέγοντας ” είναι πολύ πιθανό η Τεχεράνη να μαζέψει και άλλες εφεδρείες σιιτών από το Ιράκ, τον Περσικο Κόλπο, ακόμα και από το Πακιστάν”

“Εάν οι σαλαφιστές σουνιτες της Αλ Κάιντα δεν ηττηθούν στη Συρία, θα επιβληθούν και στο ιράκ, και στον Περσικό Κόλπο, και θα αποτελέσουν πραγματική απειλή για την περιφερειακή ηγεμονία του Ιράν”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.