ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: Νεκροί πέντε ορειβάτες ύστερα από χιονοθύελλα στο όρος Ελμπρούς

Ρωσία: Νεκροί πέντε ορειβάτες ύστερα από χιονοθύελλα στο όρος Ελμπρούς

Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους μετά από μία ξαφνική χιονοθύελλα στο όρος Ελμπρούς της Ρωσίας.

Τα υπόλοιπα 14 μέλη της ομάδας διασώθηκαν στην κορυφή της οροσειράς του Καυκάσου όπου έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε χαμηλή ορατότητα, ενώ η θερμοκρασία έφθανε στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το περιφερειακό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ομάδα των Ρώσων ορειβατών έστειλε σήμα κινδύνου λίγο μετά τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας χθες, Πέμπτη, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Έντεκα από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μια γυναίκα πέθανε στην αγκαλιά ενός από τους οδηγούς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ντένις Αλίμοφ, ο οποίος βοήθησε στην οργάνωση της ανάβασης.

Ένας άλλος ορειβάτης έσπασε το πόδι του κατά την κατάβαση και η ομάδα αποφάσισε να χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το ποιος θα μπορούσε να πάει γρηγορότερα, δήλωσε ο Αλίμοφ στο TASS.

«Καθώς κατέβαιναν, άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν σε μία από τις ομάδες. Αλλά η απόφαση να χωριστούν ήταν σωστή, διαφορετικά ίσως να υπήρχαν περισσότερα θύματα», είπε ο Αλίμοφ προσθέτοντας ότι οι οδηγοί με την ομάδα υπέστησαν κρυοπαγήματα και άλλους τραυματισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται στην εντατική και η κατάστασή τους κρίνεται σταθερή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της δημοκρατίας Καμπαρντινο- Μπαλκάρια, Ρουστάμ Καλιμπάτοφ, μιλώντας στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-24».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.