Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν σε θάνατο 4 απαγωγείς – Κρέμασαν τα πτώματά τους σε κοινή θέα (φώτο)

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καταδίκασαν σε θάνατο 4 απαγωγείς – Κρέμασαν τα πτώματά τους σε κοινή θέα (φώτο)

Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, κρέμασαν σε κοινή θέα τα πτώματα τεσσάρων ανδρών.

Το μακάβριο αυτό περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, με τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο να αναφέρει σήμερα πως πρόκειται για τα πτώματα τεσσάρων φερόμενων απαγωγέων, τους οποίους, αφού τους σκότωσαν μαχητές Ταλιμπάν, κατόπιν τούς κρέμασαν σε δημόσιο χώρο, ως μέσο αποτροπής.

Ο Σερ Άχμαντ Αμάρ, αναπληρωτής κυβερνήτης της Χεράτ, είπε πως οι 4 τους είχαν απαγάγει έναν ντόπιο επιχειρηματία και τον γιο του και σκόπευαν να τους μεταφέρουν εκτός της πόλης, όταν έγιναν αντιληπτοί από περιπολίες που είχαν στήσει σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία σκοτώθηκαν όλοι οι απαγωγείς, ενώ τραυματίστηκε ένας στρατιώτης των Ταλιμπάν. «Έφεραν τα πτώματά τους στην κεντρική πλατεία και τα κρέμασαν στην πόλη ως ένα μάθημα προς άλλους απαγωγείς», περιέγραψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους.

https://twitter.com/HashteSubhDaily/status/1441727126172930053

Κάτοικος της Χεράτ που είχε βγει για ψώνια κοντά στην πλατεία Μοστοφιάτ, είπε πως άκουσε από ένα μεγάφωνο μια ανακοίνωση, με την οποία ζητείτο η προσοχή των πολιτών. «Όταν πήγα κοντύτερα, είδα πως είχαν μεταφέρει ένα πτώμα με ένα φορτηγάκι, κατόπιν το κρέμασαν από έναν γερανό», αφηγήθηκε.

«Αυτή είναι η τιμωρία»

Βίντεο όπου διακρίνεται ένα πτώμα να κρέμεται από τον γερανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ φαίνεται και ένα σημείωμα που κάρφωσε κάποιος στο στήθος του νεκρού, το οποίο γράφει «Αυτή είναι η τιμωρία για την απαγωγή».

Στο βίντεο, μάλιστα, διακρίνονται και άλλα πτώματα μέσα στο φορτηγάκι, τα οποία, σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κρεμάστηκαν σε άλλα σημεία της πόλης.

https://twitter.com/HoffartJack/status/1441786364974960649​​​​​​​

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press και δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, μουλάς Νοορούντιν Τουράμπι, προειδοποίησε πως η οργάνωση θα επαναφέρει τιμωρίες, όπως εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς για να αποτρέπουν τη διάπραξη εγκλημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.