ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιράκ: Στα χέρια των αρχών ο υπεύθυνος για τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ: Στα χέρια των αρχών ο υπεύθυνος για τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους

Το Ιράκ ανακοίνωσε τη σύλληψη «έξω από τα σύνορα της χώρας» του Σάμι Τζάσιμ αλ Τζαμπούρι, υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους και στενού συνεργάτη του πρώην επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μπαρκ αλ Μπαγκντάντι, τον οποίο καταζητούσαν οι ΗΠΑ καθώς θεωρούνταν υπεύθυνος για τα οικονομικά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Την ώρα που οι ήρωες (των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας) ήταν επικεντρωμένοι στις εκλογές, οι συνάδελφοί τους (της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών) διεξήγαγαν μια περίπλοκη επιχείρηση έξω από τα σύνορα για να συλλάβουν τον Σάμι Τζάσιμ», έγραψε στο Twitter ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουστάφα αλ Καζίμι.

https://twitter.com/Ezidi2/status/1447477117004963842

Το Security Media Cell μετέδωσε μια φωτογραφία του αλ Τζαμπούρι, που είναι ιρακινός πολίτης, μετά τη σύλληψή του.

Η Ουάσινγκτον προσέφερε αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορούσε αυτό το στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το οποίο διαδραμάτιζε «σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών» του ΙΚ, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.