ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αφγανιστάν: Την Τρίτη η συνάντηση Ταλιμπάν και αξιωματούχων της ΕΕ

Αφγανιστάν: Την Τρίτη η συνάντηση Ταλιμπάν και αξιωματούχων της ΕΕ

Οι Ταλιμπάν αναμένεται να συναντήσουν αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, στη Ντόχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο μεταβατικός τους υπουργός των Εξωτερικών.

“Αύριο (Τρίτη) θα συναντήσουμε τους εκπροσώπους της ΕΕ. Έχουμε θετικές συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων χωρών”, δήλωσε ο Αμίρ Χαν Μουτακί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργανώθηκε από κέντρο μελετών στη Ντόχα, χωρίς να διευκρινίσει τις θέσεις που κατέχουν αυτοί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ούτε τον αριθμό τους.

“Θέλουμε θετικές σχέσεις με όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε στις ισορροπημένες διεθνείς σχέσεις. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια ισορροπημένη σχέση μπορεί να σώσει το Αφγανιστάν από την αστάθεια”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την απευθείας μετάφραση της ομιλίας του, από τα παστούν στα αγγλικά.

Το νέο ισλαμιστικό καθεστώς, που ανήλθε στην εξουσία στο Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου, δεν έχει αναγνωριστεί από καμιά χώρα. Ωστόσο ενώπιον μιας επικείμενης σοβαρής οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης σε αυτή τη χώρα που εξαρτάται πλήρως από τη διεθνή βοήθεια έπειτα από 20 χρόνια πολέμου, οι διπλωματικοί ελιγμοί εντείνονται.

Το Σάββατο στη Ντόχα, οι Ταλιμπάν συνάντησαν Αμερικανούς αξιωματούχους για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον από τότε που ανέλαβαν την εξουσία. Ο επικεφαλής της διπλωματίας τους κάλεσε τις ΗΠΑ να οικοδομήσουν “καλές σχέσεις” και να μην “αποδυναμώσουν τη σημερινή κυβέρνηση στο Αφγανιστάν”.

Το Κατάρ, έχοντας φιλοξενήσει επί χρόνια τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και των ΗΠΑ, συνεχίζει να παίζει ρόλο αδιαμφισβήτητου μεσολαβητή μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος και των δυτικών κυβερνήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δέχθηκαν στην Καμπούλ τον Βρετανό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν Σάιμον Γκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.