ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Φυλάκιση 4 ετών σε μάρτυρα του Ιεχωβά για εξτρεμιστική δράση

Ρωσία: Φυλάκιση 4 ετών σε μάρτυρα του Ιεχωβά για εξτρεμιστική δράση

Το περιφερειακό δικαστήριο του Κρασνοντάρ, στη νότια Ρωσία, καταδίκασε τον ηλικίας 59 ετών Μάρτυρα του Ιεχωβά Βλαντίμιρ Σκατσιντούμπ σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε εξτρεμιστική οργάνωση στην οποία προσπαθούσε να προσηλυτίσει άτομα.

Στις 29 Απρίλιου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του Βλαντίμιρ Σκατσιντούμπ και της συζύγου του Γκαλίνα, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta. Δύο μήνες αργότερα η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη.

Η ανάκριση χαρακτήρισε τις συναντήσεις των πιστών και τις συζητήσεις για την Βίβλο «επικίνδυνες για την κοινωνία και το κράτος», ενώ ο ανακριτής Βιτάλι Βέτερ κατηγόρησε τον Σκατσιντούμπ ότι «ασκούσε τον ρόλο του ιεροκήρυκα», κατά τις ίδιες πηγές.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του δήλωσε ότι είναι αθώος: «Η συνείδησή μου είναι καθαρή. Δεν έκανα κανένα κακό ούτε εναντίον των ανθρώπων, ούτε εναντίον του κράτους. Και στα μάτια του Θεού θα εξέλθω από εδώ αθώος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται πως με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» χαρακτηρίζονται εξτρεμιστική οργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.