ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αφγανιστάν: Στους 41 οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στην Κανταχάρ

Αφγανιστάν: Στους 41 οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί στην Κανταχάρ

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της προσευχής, σε ένα σιιτικό τέμενος στην πόλη Κανταχάρ, το προπύργιο των Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις στο τζαμί Φατεμιέχ, στο κέντρο της Κανταχάρ, της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της χώρας.

«Προετοιμαζόμασταν για την προσευχή, όταν ακούσαμε πυροβολισμούς. Δύο άνθρωποι μπήκαν στο τζαμί και πυροβόλησαν τους φρουρούς, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά. Ο ένας (από τους δράστες) ανατινάχθηκε μέσα στο τζαμί και στη συνέχεια, άλλοι δύο» πυροδότησαν επίσης τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, ανέφερε ο Σάγιεντ Ροχουλάχ, ένας εργαζόμενος στην ασφάλεια του τεμένους.

Σύμφωνα με την πηγή ο τρίτος καμικάζι βρισκόταν έξω από το κτίριο, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση στο σιιτικό τέμενος της πόλης Κουντούζ. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν.

Ένας τοπικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «επίθεση αυτοκτονίας» και ότι διεξάγονται έρευνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.