ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το Πεκίνο δημοσίευσε ταπεινωτικές εικόνες Ινδών αιχμαλώτων στρατιωτών! (βίντεο)

Το Πεκίνο δημοσίευσε ταπεινωτικές εικόνες Ινδών αιχμαλώτων στρατιωτών! (βίντεο)

Νωρίτερα φέτος, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν βίντεο από τη σύγκρουση στην κοιλάδα Ladakh Galwan, η οποία συνέβη στις 15-16 Ιουνίου 2020-και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 Ινδών στρατιωτών.

Ενώ πηγές των ινδικών μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης από την κινεζική πλευρά, αυτό οδήγησε σε αυξημένη στρατιωτική αντιπαράθεση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν αποτύχει τον τελευταίο καιρό.

Από τη θανατηφόρα συμπλοκή του 2020, η κινεζική πλευρά έμεινε πιο σιωπηλή στις λεπτομέρειες, αλλά αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε βίντεο υψηλής ποιότητας με τη στιγμή που οι στρατιώτες του PLA αιχμαλώτισαν Ινδούς στρατιώτες στα σύνορα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο 13ος γύρος συνομιλιών σε επίπεδο στρατιωτικού διοικητή απέτυχε να οδηγήσει σε οποιεσδήποτε εξελίξεις-αντ ‘αυτού, συνεχίστηκε η συγκέντρωση στρατευμάτων και η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων με δεκάδες χιλιάδες άνδρεας κατά μήκος της αμφισβητούμενης Γραμμής στην κοιλάδα Ladakh Galwan.

Ορισμένες πρόσφατες αναφορές έχουν υποδείξει ότι ο PLA, δημοσιεύει τέτοιες ταπεινωτικές εικόνες Ινδών αιχμαλώτων που οδηγούνται από κινεζικές περιπολίες στα σύνορα εννοούνται ως δημόσια αντίποινα για τις πρόσφατες φερόμενες ινδικές επιθέσεις στα σύνορα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα δημοσιεύει αποσπάσματα από τις συγκρούσεις του 2020 στο Ladakh, αλλά είναι ίσως η πιο προκλητική κυκλοφορία μέχρι σήμερα.

Οι πρόσφατα αποτυχημένες συνομιλίες σημαίνουν ότι η Ινδία και η Κίνα θα συνεχίσουν να έχουν στρατεύματα στο Λαντάκ, όπου έγιναν οι συμπλοκές. Η Κίνα κατηγορεί για την αποτυχία αυτό που χαρακτήρισε ως «παράλογες απαιτήσεις» από την Ινδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στρατιωτών από κάθε πλευρά. Από τη φονική συμπλοκή του Ιουνίου 2020, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία με την Ινδία, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου στρατιωτικού συμφώνου που μοιράζεται περισσότερα δορυφορικά δεδομένα με το Νέο Δελχί. Με αυτήν την αυξημένη ανταλλαγή πληροφοριών, η Ινδία μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα τα κινεζικά στρατεύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.