ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα – Ένας νεκρός

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα – Ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρά στον χώρο πανεπιστημίου της Λουιζιάνας, στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας, μερικές ημέρες μετά από παρόμοιο επεισόδια με επίσης έναν νεκρό στο ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μόνο ένα από τα θύματα της νέας ανταλλαγής πυρών, που εκτυλίχθηκε στη μία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, φοιτά στο Grambling State University, σημείωσε η αστυνομία στη Λουιζιάνα, που έκανε επίσης λόγο για άλλον τραυματία σε σοβαρή κατάσταση.

Το πανεπιστήμιο ανάρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter (@Grambling1901) ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει πως ο φοιτητής του «δέχεται φροντίδες» για τα τραύματά του, που πάντως «δεν θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο». Διευκρίνισε πως ο άνθρωπος που σκοτώθηκε δεν ήταν εγγεγραμμένος φοιτητής του.

Δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο σε μία εβδομάδα

Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας στην πανεπιστημιούπολη. Τα δύο περιστατικά πάντως σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως συνδέονται.

Κηρύχθηκε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πανεπιστημιούπολη μέχρι νεοτέρας, τονίζεται στην ανακοίνωση της πρυτανείας, ενώ γνωστοποιείται πως ακυρώνεται ετήσιος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου που γίνεται παραδοσιακά σε γιορτές και τα μαθήματα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Απευθυνόμενο στους φοιτητές και στο προσωπικό του, το πανεπιστήμιο κάλεσε τους πάντες να «ενωθούν» και να «παρηγορήσουν ο ένας τον άλλο», καθώς και να μη διασπείρουν φήμες ή ψευδείς ειδήσεις για την έρευνα.

«Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη για την έρευνα»

«Η αστυνομία της πολιτείας της Λουιζιάνας ζητεί βοήθεια για να εντοπίσει τον ύποπτο ή τους υπόπτους», ανέφερε από την πλευρά της η ίδια μέσω Facebook. «Κάθε πληροφορία, ακόμη και η πιο μικρή λεπτομέρεια, μπορεί να είναι πολύτιμη σε αυτή την έρευνα», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του βασικού υπόπτου -18χρονου αφροαμερικανού- για το προηγούμενο επεισόδιο με χρήση πυροβόλων όπλων, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το οποίο οι αρχές δεν θεωρούν πως συνδέεται με αυτό του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ένας 19χρονος σκοτώθηκε και ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό, την Τετάρτη 13η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δείτε το tweet του πανεπιστημίου της Λουιζιάνα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.