Άσχημες εξελίξεις για την παγκόσμια σταθερότητα: Διέκοψε κάθε διπλωματική σχέση με το ΝΑΤΟ η Ρωσία

Άσχημες εξελίξεις για την παγκόσμια σταθερότητα: Διέκοψε κάθε διπλωματική σχέση με το ΝΑΤΟ η Ρωσία

Η Ρωσία αποφάσισε να διακόψει από 1ης Νοεμβρίου 2021 τη λειτουργία της αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ μετά την απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να ανακαλέσει τη διαπίστευση οκτώ διπλωματών, που στελέχωναν την αντιπροσωπεία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Συνεπεία στοχευμένων βημάτων από πλευράς ΝΑΤΟ ουσιαστικά δεν υπάρχουν οι δέουσες συνθήκες για στοιχειώδη διπλωματική δραστηριότητα και ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ διακόπτουμε τη λειτουργία της μόνιμης αντιπροσωπείας μας στο ΝΑΤΟ, όπως και την εργασία του κεντρικού στρατιωτικού απεσταλμένου, μάλλον από την 1η Νοεμβρίου ή ενδεχομένως να απαιτηθούν ακόμη λίγες ημέρές», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣΣ.

«Σήμερα κιόλας ανακοινώσαμε αυτές τις επιλογές, η Διεθνής Γραμματεία του ΝΑΤΟ έχει ήδη ενημερωθεί», πρόσθεσε ο Σ. Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι «διακόπτουμε τη δραστηριότητα της στρατιωτικής αποστολής επικοινωνίας του ΝΑΤΟ στη Μόσχα και η διαπίστευση των συνεργατών της ανακαλείται από 1ης Νοεμβρίου τρέχοντος έτους».

«Εφόσον προκύψουν κάποιες έκτακτες υποθέσεις στους νατοϊκούς, τότε μπορούν να απευθύνονται για τα ζητήματα αυτά στον πρέσβη μας στο Βέλγιο, ο οποίος καλύπτει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βασιλείου του Βελγίου», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σ. Λαβρόφ συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ρωσία δεν θα παριστάνει στο εξής ότι «είναι δυνατές οποιεσδήποτε αλλαγές στις σχέσεις με το ΝΑΤΟ στην αμέσως προσεχή προοπτική», σημειώνοντας ότι η Ατλαντική Συμμαχία δεν έδωσε εξηγήσεις γιατί αποφάσισε να περιορίσει τα στελέχη της ρωσικής αντιπροσωπείας σε μόνο δέκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.