ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέο βίντεο από τη σφαγή του Λονδίνου

Νέο βίντεο από τη σφαγή του Λονδίνου

Καινούρια βίντεο αναρτώνται από το απίστευτο μακελειό του Λονδίνου.Ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον των δύο δραστών της δολοφονίας ενός βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο, ανέβηκε σήμερα στην ιστοσελίδα βρετανικής εφημερίδας.

Το οπτικό υλικό, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, δείχνει έναν από τους δράστες να τρέχει προς την πλευρά ενός περιπολικού κρατώντας μαχαίρι και στη συνέχεια να δέχεται τα πυρά των αστυνομικών και να πέφτει στο έδαφος.

Ο δεύτερος άνδρας εμφανίζεται με στραμμένο το όπλο του προς τους αστυνομικούς και στη συνέχεια δέχεται και αυτός τα πυρά τους.

Ο 25χρονος στρατιώτης Λι Ρίγκμπι, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, δολοφονήθηκε από δύο μουσουλμάνους σε δρόμο του Γούλγουϊτς, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, την Τετάρτη.

Η εφημερίδα Daily Mirror, η οποία δημοσίευσε τα πρώτα πλάνα από την δολοφονία του Ρίγκμπι, ανακοίνωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε από έναν κάτοικο της περιοχής με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

Δείχνει τον πρώτο ύποπτο, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, γεννημένος στη Βρετανία και ο οποίος είχε ασπαστεί το Ισλάμ, να κατευθύνεται προς το περιπολικό και να πλησιάζει πολύ κοντά στους αστυνομικούς πριν αυτοί βγουν από το όχημα.

Από τους πρώτους πυροβολισμούς τους, ο ύποπτος πέφτει στο έδαφος στη μέση του δρόμου. Στο βίντεο ακούγονται περίπου οκτώ πυροβολισμοί και οι κραυγές των περαστικών.

Οι δύο ύποπτοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Η «νέα τρομοκρατία» που απειλεί την  Ευρώπη

Τη μία στιγμή φαίνεται ένας δρόμος γεμάτος αυτοκίνητα και κόσμο που κινείται. Το επόμενο λεπτό, ένας νεαρός στρατιώτης βρίσκεται αποκεφαλισμένος στο έδαφος και ένας τρομοκράτης με έναν αιματοβαμμένο μπαλτά απειλεί ότι κανείς δεν θα νιώθει πλέον ασφαλής. Το Λονδίνο ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η σκηνή εκτυλίχθηκε στους δικούς του δρόμους και όχι στη Βαγδάτη.

Η λέξη τρομοκρατία δεν είναι άγνωστη στη Βρετανία. Οι βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο ήταν μια σειρά συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, με στόχο το δίκτυο της μαζικής μεταφοράς στη βρετανική πρωτεύουσα, στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από 4 Βρετανούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι είχαν ως κίνητρο την εμπλοκή της Βρετανίας στον Πόλεμο του Ιράκ. Εκτοτε αποκαλύφθηκαν πολλά σχέδια ισλαμιστών να ξαναχτυπήσουν βρετανικές πόλεις.

Ωστόσο η επίθεση κατά του Βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη φέρνει τη Βρετανία αντιμέτωπη με μία νέα μορφή τρομοκρατίας.

Οι δύο δράστες σκότωσαν με πρωτοφανή βιαιότητα τον νεαρό στρατιώτη και πατέρα ενός μικρού παιδιού, που μάλιστα είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Δεν τους ένοιαξε να το βάλουν στα πόδια μετά. Περίμεναν την αστυνομία, κραδαίνοντας τους αιματοβαμμένους μπαλτάδες τους και απευθύνοντας μηνύματα μίσους και εκδίκησης προς περαστικούς και κάμερες.

Στην αρχή κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί τα κίνητρα των δραστών. Πλέον όμως οι αναλυτές έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία νέα τύπου τρομοκρατία και πολιτική προπαγάνδα. Οι κήρυκες του μίσους στέλνουν το μήνυμα τους μέσα στις μεγαλουπόλεις της Δύσης με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.

Οπως χαρακτηριστικά λέει ένας αναλυτής, οι τρομοκράτες θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δυτική κοινωνία ενάντια στον εαυτό της. Στο Λονδίνο, οι δράστες ήξεραν ότι οι περαστικοί έχουν κινητά τηλέφωνα εξελιγμένης τεχνολογίας. Ηξεραν δηλαδή ότι το έργο τους θα γινόταν γρήγορα γνωστό και η δράση τους θα απαθανατιζόταν με τέτοιον τρόπο που να σοκάρει τους Δυτικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.