Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Η αστυνομία στο Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ένας βομβιστής πυροδότησε τα έξι κιλά εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σκοτώνοντας τουλάχιστον τρείς ανθρώπους στην πόλη Πεσάβαρ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Ο πεζός βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά στην πύλη ενός ιεροδιδασκαλείου, ενώ ένα όχημα έβγαινε από το κτιριακό συγκρότημα όπου αυτό στεγάζεται, δήλωσε ο Χάλιντ Χαμντάνι, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης.

“Ένας οδηγός κι ένας σωματοφύλακας σκοτώθηκαν”, διευκρίνισε ο Χαμντάνι. Το αυτοκίνητο ανήκε σε σημαίνοντα ιερωμένο, τον Χαγιατουλάχ, ο οποίος βρισκόταν στο εσωτερικό τεμένους που βρισκόταν κοντά και είναι σώος. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo News, ο Χαγιατουλάχ είναι Αφγανός υπήκοος.

Ουδεμία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όμως μαχητές που συνδέονται με τους Ταλιμπάν διαπράττουν συχνά επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών και πολιτικών στόχων στην Πεσάβαρ, η οποία γειτονεύει με τις περιοχές των φυλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.