ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έφοδος των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Νίγηρα

Έφοδος των γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Νίγηρα

 Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση στη στρατιωτική βάση του Αγκαντέζ στον βόρειο Νίγηρα προκειμένου να τερματιστεί η ομηρεία που άρχισε χθες εκεί με μια επίθεση αυτοκτονίας ακραίων ισλαμιστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Τουλάχιστον δύο «τρομοκράτες», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, σκοτώθηκαν στην έφοδο αυτή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, είπε.

«Η έφοδος πραγματοποιήθηκε τα χαράματα», διευκρίνισε ο γάλλος υπουργός ενώ ο ομόλογός του από το Νίγηρα Μαχαμαντού Καρίτζο είχε δηλώσει ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χθες βράδυ.

Στο Παρίσι, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι «δύο τρομοκράτες, απαγωγείς των ομήρων» σκοτώθηκαν κάνοντας λόγο για «έναν πρώτο απολογισμό».

«Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, έχει σταθεροποιηθεί, κυρίως στο Αγκαντέζ όπου οι ειδικές δυνάμεις μας επενέβησαν υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του Νίγηρα ύστερα από αίτημα του προέδρου του Νίγηρα Μαχαμαντού Ισούφου», διευκρίνισε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες σε συντονισμένες επιθέσεις εναντίον των εγκαταστάσεων όπου βρίσκεται το ορυχείο ουρανίου του γαλλικού ομίλου Areva στην πόλη Αρλίτ και εναντίον στρατιωτικής βάσης στο Αγκαντέζ, στο βορρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.