Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συμφώνησαν για προσωρινή εκεχειρία: Ποιος ο ρόλος του Πούτιν

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία συμφώνησαν για προσωρινή  εκεχειρία:  Ποιος ο ρόλος του Πούτιν

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη «μεσολάβηση» της Ρωσίας σε μια εκεχειρία με το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από μια μέρα συγκρούσεων μεταξύ αρμενικών και αζέρικων δυνάμεων στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Καυκάσου Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τις πιο σφοδρές που σημειώνονται από τον περσινό πόλεμο στην περιοχή.

«Με τη μεσολάβηση της ρωσικής πλευράς, επετεύχθη μια συμφωνία για τον τερματισμό ανταλλαγής πυρών στα ανατολικά σύνορα της Αρμενίας από τις 18.30 το απόγευμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Άμυνας. «Η κατάσταση έχει σχετικά σταθεροποιηθεί», είπε, προσθέτοντας ότι ένας Αρμένιος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στις συγκρούσεις.

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας έκανε λόγο για 15 Αρμένιους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία έχασε επίσης τον έλεγχο «δύο στρατιωτικών θέσεων» και 12 στρατιώτες της αιχμαλωτίστηκαν, σύμφωνα με το Γερεβάν, ενώ υποστηρίζει ότι αρμένικες δυνάμεις σε απάντηση προκάλεσαν «βαριές απώλειες» στις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατήγγειλε μια «επιθετικότητα εναντίον κυρίαρχης αρμενικής επικράτειας» κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγορώντας το Μπακού ότι στοχεύει «το κρατικό σύστημα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Αρμενίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Γερεβάν είχε ζητήσει νωρίτερα σήμερα από την Μόσχα να βοηθήσει στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας έναντι του Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή συνοριακή σύγκρουση μεταξύ αζέρικων και αρμενικών δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.