ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προειδοποίηση Β.Πούτιν: «Κόκκινη» γραμμή η επέκταση των υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Β.Πούτιν: «Κόκκινη» γραμμή η επέκταση των υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα πως η επέκταση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποτελεί κόκκινη γραμμή που ελπίζει πως δεν θα ξεπεραστεί.

Παράλληλα ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

«Η δημιουργία τέτοιων απειλών είναι κόκκινες γραμμές. Όμως ελπίζω ότι δεν θα φθάσουν τα πράγματα μέχρι εκεί. Ελπίζω ότι το αίσθημα της κοινής λογικής, της υπευθυνότητας και για τις χώρες τους και την διεθνή κοινότητα θα υπερισχύσει» δήλωσε ο Πούτιν.

Μιλώντας σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, της τράπεζας VTB capital- «Η Ρωσία καλεί!», ο Πούτιν είπε ότι την δεκαετία του 1990 οι σχέσεις Ρωσίας και Δύσης «ήταν ειδυλλιακές», ωστόσο παρά της παρακλήσεις και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας, οι υποδομές του ΝΑΤΟ έφθασαν στα ρωσικά σύνορα. «Ως απάντηση ήμασταν αναγκασμένοι να αρχίσουμε την κατασκευή ενός υπερηχητικού όπλου. Αυτή είναι η απάντησή μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στον νέο υπερηχητικό πύραυλο είπε ότι η Ρωσία τον έχει ήδη αναπτύξει και σύντομα θα βρίσκεται στο οπλοστάσιό της. «Δοκιμάσαμε τώρα, και μάλιστα με επιτυχία, και από τις αρχές του έτους θα έχουμε ήδη στο οπλοστάσιό μας έναν νέο υπερηχητικό πύραυλο με ταχύτητα 9 Mach» δήλωσε ο Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, καθώς το ΝΑΤΟ συνεδρίασε για να συζητήσει τις προθέσεις της Μόσχας σχετικά με τη συγκέντρωση στρατευμάτων της στα σύνορα με την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.