Νέες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορα  με την Ουκρανία

Σε πανηγυρική εκδήλωση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Γιουνούς- Μπεκ Γιεβκούροφ, έδωσε εντολή για την έναρξη της στρατιωτικής άσκησης.

Το Γραφείο Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 30 πεδία εκπαίδευσης στις περιοχές του Ροστόφ, του Αστραχάν και του Βόλγκογκραντ, στο Κουμπάν, στην επικράτεια της Σταυρούπολης, στην Κριμαία και στον Βόρειο Καύκασο.

Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης ότι θα εμπλακούν ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στον Νότιο Καύκασο.

Εκτός από τους στρατιωτικούς στις μονάδες αεράμυνας, περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες από μηχανοκίνητα τμήματα πεζικού άλλων στρατιωτικών περιοχών συμμετέχουν στις ασκήσεις.

Το ΓραφείοΤύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειαςτης Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε την έναρξη της άσκησης

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, έδωσε συνέντευξη στους Military Times στις 21 Νοεμβρίου, στην οποία δήλωσε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει τις νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου 2022. Η επίθεση θα διεξαχθεί από το έδαφος της Λευκορωσίας, την Κριμαία και από τα ανατολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την ουκρανική ‘pravda’, στις 30 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να ανταποκριθεί στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ιδίως για να αντιταχθεί στην ένταξη της Ουκρανίας. Ζήτησε νομικές εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα προσκληθεί στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.