Βρυξέλλες: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βελγικής πρωτεύουσας κατά των μέτρων COVID

Βρυξέλλες: Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βελγικής πρωτεύουσας κατά των μέτρων COVID

Χιλιάδες διαδηλωτές, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους των Βρυξελλών για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο, δύο εβδομάδες έπειτα από μια ανάλογη κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια.

https://twitter.com/ElectionWiz/status/1467487666577059845

Η διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι έριξαν κροτίδες και φωτοβολίδες. Το πλήθος των διαδηλωτών πλαισίωναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι χόρευαν στους ρυθμούς της μουσικής τέκνο.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid= οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ. «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας», φώναζε μια ομάδα γυναικών.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας Covid-19 για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και κράνη είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ. Πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί.

Οχήματα ρίψης νερού υπό πίεσης βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή.

Άλλες πορείες διαμαρτυρίας σημειώθηκαν επίσης το Σάββατο στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο. Οι διαδηλώσεις στη Φρανκφούρτη φάνηκαν να είναι πιο βίαιες, σύμφωνα με το Reuters, καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και γκλόμπ για να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι στη Βιέννη διαμαρτυρήθηκαν εχθές Σάββατο κατά του lockdown που επιβλήθηκε σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του COVID-19, ανέφερε το Reuters.

Η Αυστρία είδε διαδηλωτές να κρατούν πινακίδες στους δρόμους της πρωτεύουσάς της με μηνύματα όπως «Κάνε την Αυστρία Μεγάλη ξανά» και «Θα αποφασίσω μόνος μου».

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν με περίπου 1.500 αντιδιαδηλωτές και περίπου 1.200 αστυνομικούς.

Στην Ολλανδία, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη της Ουτρέχτης διαμαρτυρήθηκαν εχθές επίσης για τα μέτρα COVID αφού αξιωματούχοι διέταξαν νυχτερινό lockdown, το οποίο περιελάμβανε το κλείσιμο της πλειοψηφίας των καταστημάτων, των μπαρ και των εστιατορίων, ανέφερε το Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.