ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σκάνδαλο στο Μαρόκο: Καθηγητές πανεπιστημίου ζητούν «σεξ για καλούς βαθμούς» από φοιτήτριες

Πέντε καθηγητές από πανεπιστήμιο σε πόλη κοντά στην Καζαμπλάνκα, εμπλέκονται στο σκάνδαλο που απασχολεί το εκπαιδευτικό σύστημα του Μαρόκου

Σκάνδαλο στο Μαρόκο: Καθηγητές πανεπιστημίου ζητούν «σεξ για καλούς βαθμούς» από φοιτήτριες

Ένα μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης απασχολεί το τελευταίο διάστημα το Μαρόκο και το εκπαιδευτικό του σύστημα, με καθηγητές πανεπιστημίου να κατηγορούνται για «σεξουαλικό εκβιασμό» σε φοιτητές με αντάλλαγμα την καλή βαθμολογία.

Για τον σκοπό αυτό, τέσσερις καθηγητές εμφανίστηκαν την Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου, προκειμένου να απολογηθούν.

Το σκάνδαλο που αποκαλείται «σεξ για καλούς βαθμούς», αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο στα τοπικά μέσα, έπειτα από την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει ένας από τους κατηγορούμενους καθηγητές με φοιτήτριές του. Από τότε, τρεις καθηγητές φυλακίστηκαν, ενώ άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μέχρι να δικαστούν.

Οι τέσσερις από τους κατηγορούμενους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Hassan Ι στην πόλη Σετάτ, κοντά στην Καζαμπλάνκα, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως η «υποκίνηση ακολασίας», οι «φυλετικές διακρίσεις» και η «βία κατά των γυναικών», ανέφερε πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 14 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, διώκεται για «σεξουαλική επίθεση με άσκηση βίας», που αποτελεί και τη βαρύτερη κατηγορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.