ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για την τεράστια πυρκαγιά Κάλντορ στην Καλιφόρνια

Η φωτιά έκαψε πάνω από 200.000 στέμματα μέσα σε 67 ημέρες

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε πατέρα και γιο για την τεράστια πυρκαγιά Κάλντορ στην Καλιφόρνια

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς Κάλντορ στην Καλιφόρνια, δύο άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την έναρξη της τεράστιας πυρκαγιάς που έκαψε περισσότερα από 200.000 στρέμματα και κατέστρεψε εκατοντάδες κατασκευές προτού περιοριστεί στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ, 66 ετών και ο Τράβις Σμιθ, 32 ετών, κατηγορήθηκαν για εμπρησμό από αμέλεια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εισαγγελία της κομητείας Ελ Ντοράντο . Οι δυο συλληφθέντες είναι πατέρας και γιος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Η πυρκαγιά Κάλντορ ξεκίνησε στη δυτική πλαγιά της Σιέρα Νεβάδα στις 14 Αυγούστου. Εξαπλώθηκε περαιτέρω στην Καλιφόρνια, πλησιάζοντας ανησυχητικά στην τουριστική περιοχή της λίμνης Τάχο. Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή και οι αξιωματούχοι κατάφεραν να συγκρατήσουν τις φλόγες από τις περισσότερες πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και 221.835 στρέμματα γης έγιναν στάχτη κατά τη διάρκεια 67 ημερών, ενώ 81 κατασκευές υπέστησαν ζημιές και 1.003 κατασκευές καταστράφηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.