Παραγουάη: Κατασχέθηκε σχεδόν 1 τόνος κοκαΐνης – Συνελήφθη γιος πρώην βουλευτή

Ο φερόμενος ως διακινητής της είναι ο Φερνάντο Ενρίκε Βαλμπουένα

Παραγουάη: Κατασχέθηκε σχεδόν 1 τόνος κοκαΐνης – Συνελήφθη γιος πρώην βουλευτή

Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της παραγουανής αστυνομίας κατέσχεσε σχεδόν έναν τόνο κοκαΐνης και συνέλαβε τον φερόμενο ως οργανωτή της διακίνησής της, γιο πρώην βουλευτή γνωστού διότι είχε ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας, ανακοινώθηκεαπό τον εκπρόσωπό της χθες Κυριακή.

Μέλη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (Secretaría Nacional Antidrogas, SENAD) διεξήγαγαν έξι ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε τρεις πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα, την Ασουνσιόν για την κατάσχεση της ποσότητας αυτής κοκαΐνης πολύ υψηλής καθαρότητας.

Ο φερόμενος ως διακινητής της είναι ο Φερνάντο Ενρίκε Βαλμπουένα, γιος του φιλελεύθερου πολιτικού – πρώην βουλευτή – Έλβις Βαλμπουένα, πολύ γνωστού στην Παραγουάη διότι είχε ταχθεί υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας.

Ο «Ρίκι» Βαλμπουένα «διηύθυνε και συντόνισε την αγορά και την πώληση της κοκαΐνης, που ερχόταν από την πόλη Εουσέμπιο Αγιάλα, 90 χιλιόμετρα από την Ασουνσιόν, μεταφέρθηκε «μέσω των ποταμών Παραγουάη-Παρανά» και είχε «τελικό προορισμό την Ευρώπη», εξήγησε εκπρόσωπος της SENAD, ο Φρανσίσκο Αγιάλα.

Σε εγκατάσταση που απείχε 200 μέτρα από την κατοικία του Βαλμπουένα βρέθηκαν 947 κιλά κοκαΐνης έτοιμα να μεταφερθούν διά θαλάσσης προς λιμάνια του εξωτερικού και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η κοκαΐνη είχε παραχθεί «στη Βολιβία, στο Περού και στην Κολομβία» και είχε προορισμό αγοραστές «στην Ευρώπη», επέμεινε ο κ. Αγιάλα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.