ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρόεδρος Καζακστάν: «Aντιμετωπίσαμε απόπειρα πραξικοπήματος – Συμμετείχαν και ξένοι μαχητές»

Όσα είπε ο Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγεφ

Πρόεδρος Καζακστάν: «Aντιμετωπίσαμε απόπειρα πραξικοπήματος – Συμμετείχαν και ξένοι μαχητές»

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγεφ, αναφέρθηκε στις αιματηρές αναταραχές που έπληξαν τη χώρα και έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε έκτακτη διαδικτυακή συνάντηση των αρχηγών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), ο Τοκάγιεφ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κύριος στόχος των τρομοκρατών ήταν η υπονόμευση της συνταγματικής τάξης, η κατάληψη της εξουσίας και η απόπειρα πραξικοπήματος». Πρόσθεσε, μάλιστα ότι «ξένοι μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Καζακστάν», ενώ η κατάσταση ήταν κρίσιμη, καθώς το Αλμάτι, αλλά και εννιά περιφερειακά κέντρα καταλήφθηκαν από τρομοκράτες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Ερλάν Καρίν, δήλωσε ότι το χάος που προκλήθηκε ήταν μια «υβριδική τρομοκρατική» επίθεση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τόσο εσωτερικών, όσο και εξωτερικών δυνάμεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια υβριδική τρομοκρατική επίθεση στο Καζακστάν, με στόχο την αποσταθεροποίηση και το πραξικόπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Khabar24.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ότι υπήρξε μια «συνωμοσία» από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις, αλλά και ότι εκτός από τρομοκρατικές ομάδες, χρησιμοποιήθηκε και αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει μια συνωμοσία εσωτερικών και ορισμένων εξωτερικών δυνάμεων, αφού οι συμμετέχοντες στις, ας πούμε, τρομοκρατικές ομάδες κρούσης, ήταν τόσο πολίτες του Καζακστάν, όσο και ξένοι», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.