ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Την έσπρωξε στο τρένο και διαμελίστηκε (βίντεο)

Πληθαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά

Φρίκη στο μετρό της Νέας Υόρκης: Την έσπρωξε στο τρένο και διαμελίστηκε (βίντεο)

Ένας άνδρας έσπρωξε μία 40χρονη γυναίκα σε ένα βαγόνι του μετρό στο σταθμό Times Square της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Ο άνδρας που πιστεύεται ότι ευθύνεται για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου τράπηκε σε φυγή, αλλά παραδόθηκε στην αστυνομία λίγη ώρα αργότερα, είπε ο αστυνομικός επίτροπος, σε συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο της πόλης Έρικ Άνταμς στο σταθμό.

Το 40χρονο θύμα, κάτοικος της Νέας Υόρκης, περίμενε το συρμό γύρω στις 9.40 π.μ. όταν φαίνεται ότι την έσπρωξαν, σύμφωνα με την αστυνομία. «Αυτό το περιστατικό ήταν απρόκλητο και το θύμα δεν φαίνεται να είχε καμία αλληλεπίδραση με το θέμα», σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια δεύτερη γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι ο άνδρας την είχε πλησιάσει λίγα λεπτά νωρίτερα και φοβόταν ότι θα την έσπρωχνε στις γραμμές. «Την πλησιάζει και μπαίνει στο χώρο της. Ανησυχεί πολύ, πολύ», είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας, Τζέισον Γουίλκοξ.

«Προσπαθεί να απομακρυνθεί από εκείνον, ο οποίος πλησιάζει κοντά της και εκείνη νιώθει ότι ήταν έτοιμος να την σπρώξει στο τρένο. Καθώς φεύγει, γίνεται μάρτυρας του εγκλήματος όπου σπρώχνει το άλλο θύμα μας μπροστά στο τρένο».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=9F4oIpbCzMw&feature=emb_title

Ο ύποπτος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, έχει ποινικό μητρώο. Οι συνθήκες και η ασφάλεια στο μετρό ανησυχούν πολλούς Νεοϋορκέζους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αν και οι στατιστικές της αστυνομίας δείχνουν ότι τα μεγάλα κακουργήματα στα μετρό έχουν μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, το γεγονός οτι έχει μειωθεί και η επιβατική κίνηση, καθιστά δύσκολη τη σύγκριση.

Αρκετοί επιβάτες δέχθηκαν επίθεση από συμμορία σε ένα τρένο στο κάτω Μανχάταν τον Μάιο, ενώ τέσσερα ξεχωριστά μαχαιρώματα, δύο εκ των οποίων θανατηφόρα, συνέβησαν μέσα σε λίγες ώρες σε μία γραμμή του μετρό τον Φεβρουάριο. Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν αρκετά περιστατικά ανθρώπων που μαχαιρώθηκαν, δέχθηκαν επίθεση ή σπρώχτηκαν στις γραμμές σε σταθμούς στο Μπρονξ, το Μπρούκλιν και την Times Square.

Ο Άνταμς, ο οποίος είναι δήμαρχος εδώ και δύο εβδομάδες, σημείωσε ότι η αντίληψη του κινδύνου θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να αποφύγουν το μετρό, περιπλέκοντας την οικονομική ανάκαμψη της πόλης καθώς προσπαθεί να προσελκύσει τους ανθρώπους πίσω σε γραφεία και τουριστικά αξιοθέατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να τονίζουμε πόσο επιτακτικό είναι να λαμβάνουν οι άνθρωποι τις σωστές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα στο σύστημα του μετρό μας», είπε ο δήμαρχος το Σάββατο. «Το να χάσεις έναν Νεοϋορκέζο με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσει να αυξάνει τους φόβους των ατόμων που δεν χρησιμοποιούν το μετρό μας. Η ανάκαμψή μας εξαρτάται από τη δημόσια ασφάλεια σε αυτήν την πόλη και στο μετρό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.