Ισπανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα

Ισπανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κέντρο άμεσης βοήθειας, τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γηροκομείο τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

«Καταμετράμε πέντε νεκρούς», ενώ άλλοι ένδεκα φιλοξενούμενοι στον οίκο ευγηρίας, με δηλητηρίαση εξαιτίας εισπνοής καπνού, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, διευκρίνισε το κέντρο άμεσης βοήθειας στη Βαλένθια (ανατολικά) μέσω Twitter.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα στη μονάδα, που προσφέρει και ιατρική περίθαλψη στους ηλικιωμένους ενοίκους, στην κοινότητα Μονκάδα, κοντά στη Βαλένθια.

Από τους 11 ανθρώπους που υπέστησαν δηλητηρίαση, οι τρεις βρίσκονται σε «βαριά» κατάσταση και οκτώ πιο «ελαφριά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας. Διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να διασώσει 25 ανθρώπους στο κτίριο προτού καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φλόγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι άνδρες της κατέβασαν πολλούς ηλικιωμένους στα χέρια, χρησιμοποιώντας μια από τις σκάλες του διώροφου κτιρίου, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, που εκτιμά ότι η πυρκαγιά πιθανόν προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο μηχάνημα του ιατρικού εξοπλισμού του κέντρου ευγηρίας, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που έχει αρχίσει να διενεργείται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.