Πρόσκληση Ρωσίας στη Βρετανία να συζητήσουν για «την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη»

Πρόσκληση Ρωσίας στη Βρετανία να συζητήσουν για «την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προσκάλεσε τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας να επισκεφθεί τη Μόσχα για συνομιλίες με αντικείμενο την ασφάλεια και την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο Σεργκέι Σοϊγκού επιβεβαίωσε στον Βρετανό ομόλογό του την ετοιμότητά του να συζητήσουν όλα τα επίκαιρα ζητήματα ασφαλείας και βασιζόμενος στις αρχές της αμοιβαιότητας και πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Μόσχα, οποιαδήποτε χρονική στιγμή διευκολύνει τον Βρετανό υπουργό Άμυνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Σοϊγκού στην πρόσκληση που απηύθυνε στον Γουάλας του υπενθύμισε ότι «η δυνατότητα ενός εποικοδομητικού διαλόγου είχε επιδειχθεί και από τις δύο πλευρές κατά την διάρκεια της επίσκεψης ρωσικής αντιπροσωπείας στο Λονδίνο το 2013» όπου διεξήχθησαν συνομιλίες των υπουργών Άμυνας και των υπουργών Εξωτερικών υπό το σχήμα 2+2. Παράλληλα τονίζεται ότι «η επανάληψη των επαφών μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας σε πνεύμα καλής θέλησης θα συμβάλει στην μείωση της έντασης στην Ευρώπη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γουάλας αυτή την εβδομάδα είχε απευθύνει παρόμοια πρόσκληση στον Σοϊγκού, ζητώντας του να επισκεφθεί το Λονδίνο για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τις αμοιβαίες ανησυχίες για την ασφάλεια εν μέσω της αντιπαράθεσης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία και τις βλέψεις της στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.