ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αιματηρές αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούθι της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία

Αιματηρές αεροπορικές επιδρομές κατά των Χούθι της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία

Η στρατιωτική συμμαχία που διοικεί η Σαουδική Αραβία και πολεμά εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, υποστήριξε σήμερα ότι η πληροφορία πως έβαλε στο στόχαστρο κέντρο κράτησης στην επαρχία Σαάντα είναι αναληθής, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η συμμαχία «θα ενημερώσει το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (σ.σ. του ΟΗΕ) στην Υεμένη και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες», είπε εκπρόσωπος της συμμαχίας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η διπλωματία των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση χθες Παρασκευή για «αποκλιμάκωση» στην Υεμένη, κάνοντας λόγο για «πάνω από 100 θύματα τις τελευταίες ημέρες», ανάμεσά τους 70 και πλέον νεκρούς στη Σαάντα, σε αεροπορικά πλήγματα εναντίον φυλακής των Χούθι που εξαπολύθηκαν από τη στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ (…) για την κλιμάκωση στην Υεμένη», τόνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν, στο δελτίο Τύπου αυτό, καλώντας «όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύρραξη σε αποκλιμάκωση, σεβασμό του (διεθνούς) ανθρωπιστικού δικαίου» καθώς και να «δεσμευθούν πλήρως σε μια ειρηνευτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.