ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για κλιμάκωση αλλά στέλνουν συνεχώς πολεμικό υλικό στην Ουκρανία – Ακόμα μια δωρεά 90 τόνων

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ρωσία για κλιμάκωση αλλά στέλνουν συνεχώς πολεμικό υλικό στην Ουκρανία – Ακόμα μια δωρεά 90 τόνων

Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία έστειλαν οι ΗΠΑ οι οποίες βέβαια συνεχώς κατηγορούν την Ρωσία για κλιμάκωση!

Αμερικανικό μεταγωγικό προσγειώθηκε τη νύχτα σε αεροδρόμιο του Κιέβου μεταφέροντας κατ’ εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φορτίο 90 τόνων με στρατιωτικό υλικό και πολεμοφόδια «για την προστασία του μετώπου», όπως ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία

Ανήρτησε, μάλιστα, στον λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες που καταγράφουν την παράδοση του φορτίου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα: «η αποστολή – και 2,7 δισ. δολάρια από το 2014 – καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της ενόψει της αυξανόμενης ρωσικής επιθετικότητας», ανέφερε η πρεσβεία.

Χθες Παρασκευή οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, Άντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, είχαν κρίσιμη συνάντηση στη Γενεύη για το ουκρανικό, μετά το πέρας της οποίας έκαναν λόγο για «ανοικτές» και «εποικοδομητικές συνομιλίες»

Η Βρετανία έστειλε όπλα στην Ουκρανία – Η Γερμανία νοσοκομείο εκστρατείας

Η Μόσχα επέκρινε με δριμύτητα την παράδοση ελαφρών αντιαρματικών όπλων από τη Βρετανία στην Ουκρανία, ενώ σειρά παίρνουν τα κράτη της Βαλτικής, δηλαδή η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, που ετοιμάζονται να στείλουν στο Κίεβο αντιαρματικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής.

Από την πλευρά της η Γερμανία θα παραδώσει τον Φεβρουάριο «ένα νοσοκομείο εκστρατείας» στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μπορώ να κατανοήσω την επιθυμία να στηρίξουμε την Ουκρανία και αυτό ακριβώς κάνουμε ήδη», τόνισε η Λάμπρεχτ. Ωστόσο το Βερολίνο έχει απορρίψει την ιδέα να προσφέρει όπλα στην Ουκρανία, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να έχει υπογραμμίσει την πολιτική της χώρας του να μην παρέχει φονικά όπλα σε εμπόλεμες περιοχές. Σύμφωνα με τη Λάμπρεχτ, «οι παραδόσεις όπλων δεν συμβάλλουν αυτή τη στιγμή» στην αποκλιμάκωση της έντασης και αυτή τη θέση «στηρίζει ομόφωνα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.