Τι προτείνει ο βρετανικός οργανισμός

Ο βρετανικός οργανισμός Geostrategy Council προτείνει σε Βρετανία, Πολωνία και Ουκρανία να σχηματίσουν συμμαχία κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Το δημοσίευμα του μη κυβερνητικού συμβουλίου παρουσιάζει έναν χάρτη που εξηγεί τον γεωστρατηγικό σκοπό του νέου σχηματισμού.

Τα εδάφη των τριών χωρών συνδέονται με βέλη, με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Λονδίνου στην Ευρώπη να σημειώνονται σε διαφορετικές πλευρές.

Αυτός ο χάρτης δείχνει τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία αναφέρονται ως εχθρικά εδάφη στο πλαίσιο αυτής της συμμαχίας.

Το μήνυμα του Συμβουλίου Γεωστρατηγικής στο Twitter είναι εμπνευσμένο από την άποψη της υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss για την ανάπτυξη νέων τριμερών δεσμών με το Κίεβο και τη Βαρσοβία.

Η Truss είχε ξεκινήσει με αυτό το σκεπτικό κατά την πρόσφατη ομιλία της στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Lowy. Ωστόσο, η καγκελάριος δεν ανέφερε ότι αυτή η συμμαχία πρέπει να προσανατολιστεί εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!