Υεμένη: Το αμερικανικό Ναυτικό κατάσχεσε πλοίο με υλικά παρασκευής εκρηκτικών

Υεμένη: Το αμερικανικό Ναυτικό κατάσχεσε πλοίο με υλικά παρασκευής εκρηκτικών

Ένα πλοίο με προέλευση το Ιράν που μετέφερε 40 τόνους λίπασμα, συστατικά του οποίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών, συνελήφθη σε μια θαλάσσια οδό που χρησιμοποιούν οι σιίτες αντάρτες Χούθι για να προμηθεύονται όπλα, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το Πολεμικό Ναυτικό διευκρίνισε ότι συνέλαβε το πλοίο, «χωρίς σημαία» –το οποίο είχε ήδη συλληφθεί πέρυσι όταν μετέφερε χιλιάδες όπλα– αφού αυτό εισήλθε στα διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν την Τρίτη.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακάλυψαν σε αυτό 40 τόνους λιπασμάτων ουρίας, ένα χημικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς σκοπούς αλλά και για την κατασκευή εκρηκτικών», πρόσθεσε ο 5ος αμερικανικός στόλος που σταθμεύσει στο Μπαχρέιν.

Η κατάσχεση αυτή έγινε σε μια περίοδο μεγάλης έντασης γύρω από τον πόλεμο στην Υεμένη: στις 17 Ιανουαρίου οι Χούθι εξαπέλυσαν αιματηρή επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και του αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με drones και πυραύλους. Ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός απάντησε πραγματοποιώντας αεροπορικά πλήγματα εναντίον της Υεμένης.

Ο συνασπισμός παραδέχθηκε ότι από τις επιδρομές στη Σαναά και τη Χοντέιντα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ενώ προκλήθηκε και διακοπή της σύνδεσης του διαδικτύου σε όλη τη χώρα, όμως διέψευσε ότι βομβάρδισε φυλακή στη Σαάντα, προπύργιο των Χούθι στη βόρεια Υεμένη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100 άλλοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ σήμερα οι αρχές των Εμιράτων απαγόρευσαν για ένα μήνα τη χρήση drones στη χώρα μετά την επίθεση των Χούθι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.