ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ουκρανία: Στρατιώτης σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους πέντε (βίντεο)

Το αιματηρό συμβάν συνέβη σε εργοστάσιο όπου παράγονται πύραυλοι

Ουκρανία: Στρατιώτης σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους πέντε (βίντεο)

Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του μέσα στον χώρο εργοστασίου, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους πέντε προτού αποδράσει, παίρνοντας μαζί του το υπηρεσιακό του όπλο, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών.

«Μέλος της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς άνοιξε πυρ με τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ εναντίον των φρουρών του εργοστασίου, κατόπιν δραπέτευσε με το όπλο του», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως «πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με το υπουργείο, το συμβάν σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο εργοστάσιο Γιουζμάς, στο Νίπρο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου παράγονται πύραυλοι-φορείς διαστημοπλοίων, συμβατικοί πύραυλοι για τις ένοπλες δυνάμεις, οχήματα, βιομηχανικά εργαλεία κ.λπ..

Ο δράστης, γεννημένος το 2001, είχε πάει να παραλάβει το όπλο του πριν αναλάβει βάρδια στη φρουρά.

Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στην πόλη για να εντοπιστεί.

Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, ο Νικολάι Μπαλάν, μετέβη επιτόπου, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», σημείωσε.

Τα βίαια επεισόδια, κάποια με τη χρήση όπλων, σε στρατιωτικές μονάδες κρατών της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ είναι συχνά, και αποδίδονται συνήθως σε καψόνια κατά τη «μύηση» των νεοσύλλεκτων, ειδικά στη Ρωσία. Η κατάσταση πάντως έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη μύηση νεοσύλλεκτων αποδίδονται επίσης, πέρα από τις ανθρωποκτονίες, αρκετές αυτοκτονίες.

https://twitter.com/Annet_Koroleva/status/1486580760207364097

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/izvestia_ru/status/1486581017238507520

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.