ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H CIA ετοιμάζει ”ρομποτικούς” δημοσιογράφους

H CIA ετοιμάζει ”ρομποτικούς” δημοσιογράφους

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο Guardian σύμφωνα με την οποία η εταιρία Narrative Science- γνωστή για τις εφαρμογές αυτόματης γραφής κειμένων της στους χώρους της αθλητικογραφίας και των οικονομικών- έλαβε χρηματοδότηση απροσδιόριστου ύψους από την In-Q-Tel  την επενδυτική εταιρεία η οποία επενδύει κεφάλαια για λογαριασμό της CIA. 

Η Narrative Science έχει αρχίσει εδώ και καιρό να γίνεται γνωστή στους δημοσιογραφικούς κύκλους για τις δραστηριότητές της, ωστόσο πρόσφατα άρχισε να προσελκύει ενδιαφέρον και για άλλους τομείς, πέρα από τη δημοσιογραφία, καθώς η δυνατότητα μετάφρασης και επεξεργασίας/ επεξήγησης μεγάλων όγκων δεδομένων θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη σε πολλούς.

Σε παρεμφερές πλαίσιο, η In-Q-Tel το 2009 επένδυσε στην Visible Technologies, εταιρεία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα σε social media, blogs και άλλες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας.

Οι «ρομποτικοί δημοσιογράφοι» της Narrative Science, σύμφωνα με το AllThingsD, έχουν «εργαστεί» μέχρι τώρα σε εφημερίδες, συντάσσοντας μικρά θέματα, και εσωτερικές εταιρικές αναφορές. Μετά από την εν λόγω συμφωνία, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται και από τη CIA, καθώς και από άλλες αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, για σκοπούς «σύνταξης» κειμένων/ περιλήψεων που θα περιέχουν τα δεδομένα που προκύπτουν από ογκώδεις καταστάσεις και λίστες.

Παραμένοντας στο χώρο των υπηρεσιών πληροφοριών, αποκλειστικό ρεπορτάζ του Guardian κάνει λόγο για συστηματική συλλογή και παρακολούθηση των τηλεφωνικών αρχείων εκατομμυρίων Αμερικανών πελατών της Verizon, ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, κατόπιν απόρρητης δικαστικής εντολής που εκδόθηκε τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με αντίγραφο της εντολής, το οποίο έφτασε στον Guardian, η Verizon παρέχει σε καθημερινή βάση στην NSA πληροφορίες σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις εντός των ΗΠΑ, αλλά και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών. Η εντολή δόθηκε από το FISA (Foreign Intelligence Surveillance Court) στο FBI στις 25 Απριλίου, για μία περίοδο τριών μηνών, που λήγει στις 19 Ιουλίου. Στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στις πληροφορίες περιλαμβάνουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς, τις τοποθεσίες, τις διάρκειες και τις ώρες  των κλήσεων, και συγκεκριμένα στοιχεία ταυτοποίησης. Όπως αναφέρεται, δεν καλύπτεται το περιεχόμενο των κλήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.