Συγκέντρωση χιλιάδων Ρώσων Πεζοναυτών στην Αζοφική

Την δύναμη πολύ υψηλής ετοιμότητας VJTF ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγο. Την Διοίκηση της δύναμης από τον περασμένο Δεκέμβρίo΄έχει η Γαλλία. H VJTF απαριθμεί περί τα 6.400 άτομα μαζί με την προσθήκη στρατιωτών από Αλβανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία , Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της, τονίζοντας “θα πληρώσει σοβαρό τίμημα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά», δηλώνοντας παράλληλα πλήρη ετοιμότητα για… παν ενδεχόμενο.

«Έχουμε αναπτύξει αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και θαλάσσια μέσα σε όλη την περιοχή του ΝΑΤΟ.

Έχουμε ενεργοποιήσει τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ για να προετοιμαστούμε για να ανταποκριθούμε σε μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων και να ασφαλίσουμε το έδαφος της Συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των δυνάμεων απόκρισής μας.

Τώρα πραγματοποιούμε σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι αμερικανικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι ρωσικές αποβατικές δυνάμεις στην Θάλασσα του Αζόφ ετοιμάζονται για επιχείρηση δυτικά της Μαριούπολης με σκοπό να αποβιβάσουν χιλιάδες Ρώσους Πεζοναύτες στις ακτές.

Στο Χάρκοβο σημειώθηκε πολύ ισχυρή έκρηξη τις πρώτες νυκτερινές ώρες.

Χιλιάδες Τσετσένοι εθελοντές έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ουκρανία στον πλευρό των ρωσικών δυνάμεων.

Οι νεοναζιστές του Κιέβου ετοιμάζουν ανταρτοπόλεμο κατά της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!