ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λιβύη: 7 νεκροί σε συγκρούσεις πολιτών με μέλη πολιτοφυλακής στη Βεγγάζη

Λιβύη: 7 νεκροί σε συγκρούσεις πολιτών με μέλη πολιτοφυλακής στη Βεγγάζη

  Στη Βεγγάζη επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και μια λιβυκή πολιτοφυλακή η οποία δρα με την έγκριση του υπουργείου Άμυνας (ανατολικά), δήλωσε ένας γιατρός στην πόλη.

  Κάτοικοι είπαν πως δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αρχηγείο της ταξιαρχίας Λιβυκή Ασπίδα απαιτώντας τη διάλυση των πολιτοφυλακών, που δεν έχουν ακόμη καταθέσει τα όπλα σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανατροπή του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι.

  Ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Βεγγάζης δήλωσε πως μέτρησε επτά νεκρούς από τις συγκρούσεις και “δεκάδες” τραυματίες.

  Η δυσφορία για τους πολιτοφύλακες, μερικοί από τους οποίους έχουν απορροφηθεί ή έχουν πάρει άδεια από την κεντρική κυβέρνηση, που οι δυνάμεις της είναι πολύ ανίσχυρες για να διατηρήσουν την ασφάλεια, έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, ειδικά αφότου πολιτοφύλακες πολιόρκησαν υπουργεία στην Τρίπολη τον περασμένο μήνα επιβάλλοντας τη θέλησή τους στην Εθνοσυνέλευση.

  Η ταξιαρχία Λιβυκή Ασπίδα αποτελείται από πρώην μαχητές των ανταρτών που λένε ότι συνδέονται με το υπουργείο Άμυνας.

  “Μία ομάδα διαδηλωτών άρχισε να διαμαρτύρεται για την παρουσία των πολιτοφυλάκων. Ζητούσαν τη διάλυση των ομάδων ώστε να ξαναφτιαχτεί ο στρατός”, δήλωσε ένας κάτοικος της Βεγγάζης ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

  “Καθώς έφευγα, είδα διαδηλωτές να πετούν πέτρες και την άλλη πλευρά να ανταποδίδει τα πυρά”.

  Εκπρόσωπος του θαλάμου επιχειρήσεων ασφαλείας στη Βεγγάζη είπε: “Σύμφωνα με αρχικές αναφορές, 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο σκοτώθηκαν. Δεν έχει αναληφθεί ακόμη καμία στρατιωτική δράση. Περιμένουμε από τους πρεσβύτερους να επέμβουν”.

  Ρεπόρτερ του Ρόιτερς στο σημείο άκουσε πυροβολισμούς και μέτρησε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρα τα οποία βρίσκονταν εκεί κοντά.

  Ο Άχμεντ Μπελασάχρ, ντόπιος ακτιβιστής, είπε: “Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε γιατί πιστεύει πως οι πολιτοφύλακες αντιμάχονται τη σταθερότητα της Λιβύης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός κανονικού στρατού και μιας κανονικής αστυνομίας”.

  Μέλη της ταξιαρχίας Λιβυκή Ασπίδα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.