ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Iράκ: Νέες αιματηρές επιθέσεις το Σάββατο, 6 νεκροί ο απολογισμός

Iράκ: Νέες αιματηρές επιθέσεις το Σάββατο, 6 νεκροί ο απολογισμός

  Αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφεραν ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ το Σάββατο από επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρήξεις βομβών. Στην πόλη Μπακούμπα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές από το Ιράν οι οποίοι επισκέπτονταν σιιτικά ιερά. Από την επίθεση στην πόλη που βρίσκεται 57 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν δύο επιβάτες και τραυματίστηκαν επτά.

  Άλλοι τρεις ιρακινοί σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις στην ίδια πόλη, την Μπακούμπα, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας. Στη Μοσούλη στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένοπλοι σκότωσαν ένα άτομο, ενώ από βομβιστική επίθεση τραυματίστηκαν 20 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς στρατιώτες.

  Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες στο Ιράκ, σε μία σειρά αντιποίνων μεταξύ σουνιτών και σιιτών, αυξάνοντας τους φόβους για μια εκτεταμένη θρησκευτική σύγκρουση στη χώρα. Στο Ιράκ το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένταση από τις μαζικές διαδηλώσεις σε περιοχές που κατοικούνται από τη μειονότητα των σουνιτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.