ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κλίμα δυσπιστίας στις σινοαμερικανικές σχέσεις

Κλίμα δυσπιστίας στις σινοαμερικανικές σχέσεις

Η κυβέρνηση του Ομπάμα παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια τις τηλεφωνικές συνομιλίες Κινέζων πολιτικών, επιχειρηματιών αλλά και φοιτητών της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη, αποκάλυψε το “βαθύ λαρύγγι” και πρώην υπάλληλος της CIA, Εντουαρντ Σνόουντεν δημιουργώντας ένα κλίμα δυσπιστίας στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Για τον κινεζικό Τύπο, οι σινοαμερικανικές σχέσεις θα δοκιμαστούν μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν ότι η αμερικανική κυβέρνηση υπέκλεπτε πληροφορίες κινεζικών “στόχων¨” από το 2009.

Ο πρώην υπάλληλος της CIA, σε συνέντευξή του από το Χονγκ Κονγκ όπου βρίσκεται, δεν δίστασε να πει ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Πεκίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “China Daily”, το Πεκίνο θεωρεί πως μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου θα μπουν σε νέα βάση.

Το “βαθύ λαρύγγι” των υποκλοπών υποστήριξε ότι με αυτά που λέει θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για τις “δουλειές” των ΗΠΑ και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις.

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης δημοσίευσε στον ιστότοπό της η κινεζική εφημερίδα “Souht China Morning Post”.

Ο 29χρονος Αμερικανός τόνισε επίσης ότι, αν και είχε τη ευκαιρία να εγκαταλείψει το Χονγκ Κονγκ, δεν το έπραξε ούτε θα το πράξει καθώς είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει εκεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε νομικό επίπεδο μιας και εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη την πρώην βρετανικής αποικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.