ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αναγνωρίστηκε δικαστικώς το «τρίτο φύλο»

Αναγνωρίστηκε δικαστικώς το «τρίτο φύλο»

Δικαστική απόφαση στην Αυστραλία ανατρέπει εντελώς τα έως τώρα δεδομένα για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τα δύο φύλα. Ο 52χρονος Σκωτσέζος ακτιβιστής Μέι Γουέλμπι Νόρι, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αυστραλία προσέφυγε στο δικαστήριο για να αλλάξει το αναγραφόμενο φύλο στην ταυτότητά του αφού δεν επιθυμεί να θεωρείται αποκλειστικά άντρας ή γυναίκα. Ο Νόρι, ήδη από το 2010 ξεκίνησε νομικές διαδικασίες ώστε να αναγνωριστεί και επίσημα από το κράτος ως άνθρωπος απροσδιορίστου φύλου….

Παρά την πρώτη αναγνώριση και θετική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημά του και την επίσημη απόφαση που εξέδωσαν ότι στα πιστοποιητικά του ο Νόρι μπορεί να αναγράφεται ως απροσδιόριστο φύλο, το ληξιαρχείο ενημέρωσε τελεσίδικα τον 52χρονο ότι πρόκειται περί λάθους και πως επιβάλλεται η αναγραφή γένους θηλυκού ή αρσενικού.

Ο Νόρι δεν έχασε χρόνο καταφεύγοντας στο Εφετείο για τη διεκδίκηση του δικαιώματός του να μην ταυτίζεται επίσημα με κανένα από τα δύο φύλα. Το δικαστήριο της Νότιας Ουαλίας δικαίωσε τον αγώνα του 52χρονου ακτιβιστή, αποφασίζοντας πως είναι αναφαίρετο προσωπικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μην επιθυμεί να είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα αλλά «ουδέτερο ον» και έτσι πλέον στην ταυτότητα του ο Νόρι αναγράφεται ως «φύλο απροσδιόριστο»!

Μάλιστα οι τρεις εφέτες δήλωσαν «αν το εξετάσουμε σημασιολογικά, ο όρος φύλο δεν έχει αποκλειστικά διπλή έννοια, δηλαδή αρσενικό ή θηλυκό». Η απόφαση αυτή αλλάζει παντελώς τα γραφειοκρατικά δεδομένα στην Αυστραλία καθώς έως τώρα έπρεπε όλοι οι πολίτες να αναγράφονται με το ένα ή το άλλο φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου.

Ο Νόρι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τον αγώνα του δηλώνει την επιθυμία του να αναγνωριστεί παγκοσμίως το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην επιλογή ουδέτερου φύλου.

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή πολύ ενοχλητικών αλλαγών, και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.