ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Aναστάτωση από καπνούς στην πλατφόρμα γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Aναστάτωση από καπνούς στην πλατφόρμα γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Aναστάτωση προκλήθηκε το περασμένο Σαββάτο στη πλατφόρμα της εταιρείας NOBLE που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, όταν στο κέντρο ελέγχου του γεωτρύπανου, παρατηρήθηκε καπνός και αμέσως τέθηκε σε συναγερμό το κέντρο πυρόσβεσης. 

Το πρόβλημα εντοπίστηκε άμεσα και οφειλόταν σε υπερθέρμανση. Μετά από λίγη ώρα συνεχίστηκαν κανονικά οι εργασίες της γεώτρησης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελέυθερος», αυτές τις μέρες γίνεται αντικατάσταση συστημάτων ελέγχου του γεωτρύπανου στη πλατφόρμα, που είχαν παρουσιάσει προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν.  

Για το σκοπό αυτό έφτασαν στη Κύπρο αεροπορικώς από την Σκωτία ογκώδη και βαριά εξαρτήματα.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η αντικατάσταση τω συστημάτων δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα της γεώτρησης, αφού το γεωτρύπανο τις τελευταίες μέρες εργάστηκε απρόσκοπτα και έχει καλύψει περισσότερο από το 25% του μήκους της γεώτρησης κάτω από τον βυθό.  

Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις αρχές Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε μετακίνησή του κατά 300 μέτρα από το αρχικό σημείο της γεώτρησης προ δεκαημέρου, κάτι που έφερε καθυστέρηση μερικών ημερών.

                

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.