Bαγδάτη: 14 νεκροί και 70 τραυματίες από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις

Bαγδάτη: 14 νεκροί και 70 τραυματίες από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις

  Το Ιράκ συγκλονίζεται καθημερινά από τα επεισόδια βίας σχεδόν καθημερινά, αφού μόνο σήμερα το πρωι έγιναν δυο επιθέσεις η μία βόρεια και η άλλη νότια της Βαγδάτης.

  Στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν, σε πόλη βόρεια της Βαγδάτης, στο Ιράκ, όταν δύο άνθρωποι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα σε σκηνή στην οποία γινόταν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

  Η διπλή αυτή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην Τουζ Χουρμάτου, η οποία βρίσκεται 175 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την συνέχιση της έλλειψης ασφάλειας στην πόλη αυτή στην οποία κατοικούν διάφορες εθνότητες, σύμφωνα με τον Τάλεμπ αλ Μπαγιάτι, ο οποίος ασκεί προσωρινά καθήκοντα δημάρχου.

  Μεταξύ των νεκρών στην πόλη αυτή βρίσκονται ένας πρώην αναπληρωτής του κυβερνήτη και οι δύο γιοι του, όπως και ένας πρώην επαρχιακός σύμβουλος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, οι διαδηλωτές ήταν Τουρκμένοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αποτυχία της κυβέρνησης να τους προστατεύσει.

Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο εναντίον σιιτών

 Την ίδια ώρα νότια της Βαγδάτης 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας η οποία είχε τοποθετηθεί πάνω σε ένα μικρό λεωφορείο την ώρα που περνούσαν σιίτες προσκυνητές οι οποίοι μετέβαιναν στην ιερή πόλη Κερμπάλα, σύμφωνα με μια αστυνομική και μια ιατρική πηγή.

  Χθες 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από μία σειρά από επιθέσεις, εκ των οποίων οι 10 πραγματοποιήθηκαν με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά, σε συνοικίες της Βαγδάτης στις οποίες η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.