ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αίγυπτος: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν το θάνατο ενός Αμερικανού στις ταραχές

Αίγυπτος: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν το θάνατο ενός Αμερικανού στις ταραχές

 Ένας αμερικανός πολίτης έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη διάρκεια ταραχών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ‘οπως επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ.

 «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ.

 Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι επέτρεπε σε περιορισμένο αριθμό κυβερνητικών υπαλλήλων, μελών του διπλωματικού και του προξενικού προσωπικού και στις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο, λόγω των πολιτικών και κοινωνικών ταραχών που σημειώνονται στη χώρα.

 Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που πρόκειται να μεταβούν στην Αίγυπτο να αναβάλουν το ταξίδι τους και όσους διαμένουν εκεί, να παραμείνουν σε ύψιστη επαγρύπνηση για την  ασφάλειά τους.

 Νωρίτερα την Παρασκευή, δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ο 21χρονος Αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στην Αλεξάνδρεια στις διαδηλώσεις που είχαν οργανώσει η αντιπολίτευση και υποστηρικτές του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις οποίες μετείχαν δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι σε ολόκληρη τη χώρα. .

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, Αμίν Ετζεντίν, ο νέος, ο οποίος εργαζόταν στο αμερικανικό μορφωτικό κέντρο της Αλεξάνδρειας, τραβούσε φωτογραφίες όταν τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια ταραχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.